Treska s bylinkovou krustou a salátem
INGREDIENCE:
250 g tresky, 125 g mix salátových listů, 2 plátky toastového chleba, 1 svazek petržele, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, 1 polévková lžíce zrnité hořčice, 2 polévkové lžíce másla, 125 g jogurtu, 1 citron
POSTUP:
Předehřejeme troubu na 180 °C. Mezitím si připravíme bylinkovou strouhanku: tousty zbavíme kůrky a nakrájejíme nahrubo. Nasekáme petržel a česnek. Spolu se špetkou soli nadrobno rozmixujeme v kuchyňském robotu.
Zapékací mísu vymažeme tukem, osolíme, opepříme a nahoru položíme filet z tresky. Filet potřeme hořčicí, nahoru dáme nejdříve bylinkovou strouhanku, poté vločky másla.Pečeme 7 až 9 minut.